Laadukkaat ripsienpidennykset Joensuussa

Yleistä tietoa ripsienpidennyksistä

Ripsienpidennyksissä omien luonnollisten ripsien juuriin kiinnitetään yksitellen synteettisiä ripsikuituja siihen tarkoitetulla erikoisliimalla. Ripsikuidut kiinnitetään niin, että niistä muodostuu mahdollisimman tasaisen kaareva ripsilinja, jossa ripset ovat hieman pidemmät ulkolaidalla ja lyhenevät kauniisti sisänurkkaa kohti.

Ripsikuitujen pituuksia ja paksuuksia löytyy laidasta laitaan ja voit itse esittää ripsiteknikolle toiveita siitä millaiselta tahtoisit ripsiesi näyttävän. Lyhyemmillään ripsiä on 9mm, joka vastaa yleensä perus suomalaisen ripsen luonnollista pituutta, joten jos tahdot todella luonnolliset ripset, jotka näyttävät lähinnä siltä että olet laittanut omiin ripsiin ripsiväriä, valitset kauttaaltaan 9-11mm ripset. Pisimmillään löytyy 16mm pituisia ripsiä, jotka ovat taas todella näyttävä vaihtoehto mm. erikoistilaisuuksiin. Pitkällä kuidulla tehdyt ripset pysyvät näyttävänä lyhyemmän aikaa, ja huoltoja suositaan niihin jopa puolentoista viikon välein.

Jos epäilet mahdollista allergiaa tai yliherkkyyttä tuotteelle, on syytä asiasta mainita ripsien tekijälle jo etukäteen. 

Jos päätät luopua ripsien pidennyksistä, poisto on aina tehtävä ammattilaisella. Ripsiä ei missään tapauksessa saa nyppiä itse, koska se vahingoittaa omia ripsiäsi.

Ripsienpidennysten huolellinen hoito ja tarpeellinen varovaisuus varmistavat, että ripsesi pysyvät yhtä kauniina ja näyttävinä kuin ne ovat silloin, kun ripset laitetaan. Ennen ripsien laittoon/huoltoon tulemista, varmista että ripsesi ovat puhtaat ja kuivat! Pese ripset vähintään 2h ennen varattua aikaasi, ja huolehdi että silmien alue on meikitön, ettei ripsiin ole tarttunut meikkiä/likaa/ylimääräistä rasvaa.

Säilyttääksesi ripsiesi kauniin ulkonäön ja pidentääksesi niiden ikää, seuraa näitä vinkkejä ja helppoja hoito-ohjeita:

 • Varoaikaa ripsien kasteluun ei enää tarvita, koska käytössämme on ripsienkuivattaja. Kuivattajalla saadaan ripset kuivatettua täysin heti teon jälkeen, eikä aikaakaan kulu kuin alle puoli minuuttia. Kätevää!
 • Vältä kovia mekaanisia ripsentaivuttajia, sillä ne voivat katkaista sekä luonnolliset että synteettiset ripset.
 • Älä käytä öljypohjaisia puhdistusaineita tai kosteutusvoiteita silmiin ja silmänympärysalueelle. Älä käytä vanupalloja, vanulappuja tai vanupuikkoja suoraan ripsiin, koska kuidut voivat tarttua ripsien sidoskohtaan.
 • Ripsivärin käyttö ei ole tarpeen ripsipidennysten kanssa. Ripsiväri suputtaa volyymiviuhkoja ja ripsivärin poistaminen aiheuttaa turhaa mekaanista hankausta pidennyksien sinetteihin ja aiheuttaa pidennysten ennenaikaista tippumista.
 •  Ennen kaikkea, ole varovainen! Älä nyi tai kisko ripsiäsi ja pidättäydy hieromasta silmiäsi.

Noudatatko edellä olevia ohjeita, mutta pidennykset eivät pysy siltikään? Syynä voi olla myös:

 • Hormonitasapainon muutokset
 • Sairaudet, virukset, flunssat ja tulehdukset. Sairastaessa ripsityveen erittyy iso määrä rasvaa, joka haurastuttaa liimasinettiä ja altistaa tulehduksille.
 • Huono huolenpito/hygienia. Päivittäisen pesun pois jättäminen aiheuttaa lian ja rähmän kertymisen ripsiväleihin ja seurauksena on huomattavasti huonompi pysyvyys ja suuri riski silmä- tai luomitulehdukseen!
 •  Meikki. Monet silmänympäryksen meikit sisältävät öljyä. Tarkistathan pidennysten kanssa käyttämäsi luomivärin, kajaalin ja ripsivärin ainesosaluettelon.
 • Lääkkeet. Jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa pidennysten ennenaikaista tippumista (antibiootit, e-pillerit, omega öljy). Myös muutokset lääkityksessä voivat vaikuttaa pidennysten pysyvyyteen.
 • Kuuma höyry (kylpeminen) ja runsas saunominen.
 • Kosmetologiset hoidot (happohoidot), ruskettaminen
 • Kyyneleet / hikoileminen silmien alueella
 • Silmätipat jotka sisältävät öljyä tai päätyvät ripsienpidennyksiin
 • Rasvainen iho (rasva päätyy pidennyksiin ja heikentää liimasinettiä). Säännöllinen pesu ja ihon rasvattomana pitäminen auttaa tähän useimmiten.
 • Nukkuminen kasvot tyynyssä (mekaaninen hankaus).