Ammattitaitoinen kestopigmentointi Joensuussa

Yleistä tietoa kestopigmentoinneista

Eyeliner-silmienrajaus

Kestopigmentoinnilla korostetaan kulmakarvoja sekä silmien ja huulten rajoja pitkäaikaisesti ja usein puhutaankin ns. kestomeikistä. Kestopigmentoinnissa väripigmenttiä viedään ihon alle ja sen on tarkoituksena pysyä siellä 6 kuukaudesta jopa 5 vuoteen saakka. Väripigmentti poistuu iholta pikkuhiljaa kehon luonnollisen aineenvaihdunnan seurauksena.

Kestopigmentoinnin tekoon käytetään sähkövirralla toimivaa laitetta,  johon asetetaan pigmentoitavalle alueelle soveltuva neula. Kestopigmentointilaitteella voidaan tehdä vaihtelevaa jälkeä sekä sillä voidaan käsitellä myös huulten ja silmäluomen alueita. 

Perinteisellä kestopigmentoitimenetelmällä saadaan hieman näyttävämpää ja meikatumman oloista jälkeä. Lopputuloksen tarkkuus ja luonnollisuus riippuu kuitenkin aina asiakkaan ihotyypistä. Kuivalla iholla jälki näyttää yleensä tarkkarajaisemmalta kuin rasvaisella ihotyypillä.

Pigmentointiväri poistuu ihosta aineenvaihdunnan ja ihon uusiutumisen kautta. Vaalenemiseen vaikuttavat siis mm. ikä ja ihotyyppi, mutta myös esimerkiksi runsas auringossa oleskelu ja kosmeettiset kuorinnat voivat nopeuttaa kestopigmentoinnin haalistumista jonkin verran.

Pigmentointi on harvoin täydellinen ensimmäisen käsittelykerran jälkeen ja jälkikäsittelyssä voidaan pigmentoinnin muotoa hieman muuttaa tai väriä tummentaa.

Jokaisen iho on erilainen; ihon paksuus ja rakenne vaihtelee myös eri kasvojen osassa. Esimerkiksi kulmakarvan alkamiskohdassa lähellä nenänvartta on iho joissain tapauksissa paksumpaa kuin kulmaluulla. Jälkipigmentoinnissa varmistetaan värin pysyvyys ja tasainen tarttuminen.

Varsinkin paksulle ja rasvaiselle iholle jälkipigmentoinnissa tehdyt pienet muodon viilaukset voivat pahimmassa tapauksessa kadota iholta kokonaan. Tarttumattomuus on ilmiönä ihan normaali, vaikka tekijä olisi kokenutkin. Tällaisessa tapauksessa asiakkaan on vain tultava vielä kolmannelle käynnille.

Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen eri vaiheeseen:

 1. Ihon pintakerroksen pintakerroksen parantuminen
 2. Kuolleen ihon kuoriutuminen
 3. Pigmentin väheneminen

Shadowliner

Kestopigmentoinnin kotihoito-ohjeet:

 • Hoitoaika on noin viikko. Tämä  voi kuitenkin vaihdella 4-7 päivää pigmentoidusta alueesta riippuen.
 • Pigmentointikäsittelyä seuraavien 2 tunnin aikana ihosta voi tulla pinnan kautta ulos jopa noin 1/3 pigmenteistä.
 • Pigmentoidulle alueelle muodostuu kuori jo muutaman tunnin kuluttua pigmentoinnista. Kuorta ei missään nimessä tule repiä tai raapia!  Silloin on vaarana että ruven mukana lähtee enemmän väriä pois.
 • Pigmentoitua aluetta on hoidettava ja rasvattava siihen kuuluvalla hoitovoitella. Rasvaa pigmentoitua aluetta aina silloin kun käsitelty alue tuntuu kiristävältä tai kuivalta, kuitenkin vähintään 1-2krt/vrk
 • Saunomista ja rankkaa liikuntaa on hyvä välttää ainakin viikon ajan pigmentoinnin jälkeen, koska ne vilkastuttavat ihon aineen vaihduntaa ja pintaverenkiertoa ja voivat siis haitata värin tarttumista ja pysymistä iholla.  Mikäli kuitenkin harrastat liikuntaa ja hikoilet, huolehdi pigmentoidun alueen puhtaudesta!
 • Pigmentointialue tulee puhdistaa ainostaan vedellä niin kauan kunnes kuorikerros on lähtenyt. Vesipesu on hyvä tehdä aamuin illoin haalealla vedellä ja iho on kuivattava taputellen.
 • Meikin ja ihonhoitotuoteiden käyttämistä pigmentoidulla alueella on vältettävä.
 • Muista suojata pigmentointisi auringolta myös paranemisen jälkeen (suojakerroin 50 tai suurempi), näin väri pysyy pidempään hyvänä.
 • ÄLÄ EPÄRÖI OTTAA YHTEYTTÄ KESTOPIGMENTOINTI-AMMATTILAISEESI aina kun tunnet tarvetta kysyä mitä tahansa!

LUXBROWS on karva- ja puuteritekniikkaa yhdistelevä kulmien kestopigmentointi