Esteettiset hoidot turvallisesti Joensuussa

Esteettiset kauneushoidot

Esteettiset kauneudenhoitopalvelut olivat ennen varakkaiden etuoikeus, mutta teknologian kehittymisen seurauksena palvelut on saatu suuremman väestön ulottuville.

Nykyaikakautena ulkonäön muokkaaminen onnistuu monipuolisesti ilman kirurgin veistä, eli non-operatiivisilla hoidoilla. Toimenpiteet ovat nykypäivänä laitteiden ja hoitomuotojen kehittymisen myötä helposti ja nopeasti toteutettavissa ja aiemmin viikkoja kestäneet sairaslomat toimenpiteiden jälkeen ovat vaihtuneet muutamiin päiviin.

Aiemmin mainitut muutokset esteettisten kauneudenhoitopalveluiden tarjonnassa ovat rohkaisseet ihmisiä kiinnittämään enemmän huomiota ulkonäköönsä ja hakeutumaan esteettisiin hoitotoimenpiteisiin. Etenkin ihmiset, joilla on kosmeettisia, eli näkyvällä paikalla olevia ihotraumoja tai -sairauksia, esimerkiksi palovamma-arpia, aknearpia tai ruusufinniä, saavat suurta hyötyä nykypäivän hoitomuodoista.

Esteettisten hoitojen valikoimaamme kuuluvat tällä hetkellä mikroneulaus, kemiallinen kuorinta sekä Plasma lift -hoito, joista voit lukea lisää alempaa tältä sivulta.

Mikroneulaus

Ihon mikroneulaus on tehokas ihonhoitomenetelmä, joka perustuu pienien neulojen käyttöön ihon pinnalla. Hoidon aikana ihon pintakerrokseen luodaan kontrolloituja mikroreikiä. Tämä stimuloi ihon luonnollista uudistumisprosessia, edistäen kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Mikroneulaus auttaa parantamaan ihon tekstuuria, häivyttämään arpia, ryppyjä ja pigmenttimuutoksia sekä lisäämään ihon nuorekkuutta. Hoidon jälkeen iho voi tuntua aluksi punoittavalta, mutta se rauhoittuu nopeasti, paljastaen hehkuvamman ja terveemmän ihon.

Mikroneulauksen vasta-aiheet eli hoidon esteet:

 • Ihottumat
 • Kortisonin/aknelääkkeen käyttö 
 • Raskaus ja imetys (hormonit saattavat altistaa herkemmin pigmenttimuutoksille / mustelmille hoidon yhteydessä)
 • Tulehtunut ja rikkinäinen iho 
 • Veriteitse tarttuvat taudit diabetes (haavat paranevat hitaammin)
 • Verenohennuslääkkeet (esim. marevan)
 • Sidekudossairaudet
 • Hoitoalueella oleva aktiivinen herpes

Mikroneulauksen käyttöaiheet:

 • Ryppyjen ja juonteiden siloitus
 • Ihohuokosten pienentäminen
 • Veltostuneen ja vanhentuneen ihon nuorentaminen
 • Ihon värimuutosten tasoittaminen
 • Ihon epätasaisuuksien silottaminen
 • Erilaisten arpien häivyttäminen (myös vartalosta)
 • Hiusten kasvun kiihdyttäminen (nopeuttaa pintaverenkiertoa ja hiustyven aineenvaihduntaa)

Mikroneulauksen kotihoito-ohjeet:

 • Mikroneulauskanavat sulkeutuvat noin 60 – 90 minuutin kuluessa mikroneulaushoidosta. On mahdollista, että iho punoittaa ja kihelmöi hoitopäivänä sekä tuntuu kiristävältä ja kuivalta.
 •  Mikroneulauksen jälkeen tulee huomioida seuraavat asiat:
 • Ihon täytyy antaa olla rauhassa ”et saa koskea käsin ihoosi” seuraavaan 6 tuntiin
 • Älä mene saunaan ja vältä kuumaa ja kosteaa olosuhdetta (höyrysaunaa, pitkää kuumaa suihkua, kylpylää, leivontaa, jossa kasvot höyryssä
 • Vältä hikoilua! 
 • Iholle ei saa samana päivänä laittaa meikkiä, seuraavana päivänä voit palata normaaliin ihonhoitorutiiniin.
 • Hoitosarjan aikana vitamiinien, etenkin C- vitamiinin saaminen on tärkeää, sillä sitä keho tarvitsee tuottaessaan uutta kollageenia.

Kemiallinen kuorinta

Kemiallinen kuorinta eli happohoito on tehokas ja turvallinen esteettinen toimenpide, joka kiinteyttää, tasoittaa ihon pintaa sekä parantaa ihon laatua. Kemiallisessa kuorinnassa käytetään ALFA– ja BEETA-HYDROKSYYLIHAPPOJA, erityisesti glykolihappoa, jossa on pienimmät molekyylit.

Menettelyn kesto on yleensä 15-30 minuuttia, sisältäen ihon puhdistuksen, kuorinnan,naamion sekä voiteen. Riippuen asiakkaan ihotyypistä ja -ongelmasta on mahdollista valita tehokkaampi tai miedompi menetelmä. Hoitomenetelmä valitaan aina yhdessä ammatilaisen kanssa.

Haluttujen tuloksien saamiseksi kemiallista kuorintaa suositellaan vähintään 4-6 kerran sarjahoitona, 7-14 päivän välein,jälkeen jonka jälkeen ylläpitohoitoina kerran 1-3 kuukauden välein.

Kemiallisessa kuorinnassa ihon ihoon aiheutetaan hallittu ihovaurio, jonka parantuessa ihon ylin kerros uusiutuu. Kuorinnan jälkeen iho on aiempaa tasaisempi ja napakampi, eikä siinä näy pintajuonteita tai muita kauneusvirheitä. Ihon pintakerroksen uudistamisen lisäksi kemiallinen kuorinta kohdistuu ihon alempiin kerroksiin, jonka seurauksena syntyy seuraavien kuukausien aikana uutta kollageenia elastaania. Kemiallinen kuorinta voi vaikuttaa koko elimistöön, jonka vuoksi voi esiintyä kuivuutta hoitamattomilla ihon ja limakalvon alueilla. Ihon kosteuttaminen ja rauhoittaminen on tärkeää kuorinnan jälkeen.

Kemialliset kuorinnat ovat hyvin siedettyjä. Joskus ihoon saattaa ilmestyä parin päivän kuluttua hoidosta pientä kutinaa, punoitusta, näppylöitä ja kirvelyä. Nämä ovat luonnollisia ihoreaktioita ja kertovat ihosolujen tehokkaasta uusiutumisesta.

Plasma lift -hoito

Plasmahoidossa muodostuu hyvin pieni plasmakaari ihon ja laitteen hoitopään välille ilman, että laitteen hoitopää koskettaa ihoa. Ihon kosteus yhdessä energian ja hapen kanssa muodostaa höyrystymispisteen tuottaen ns. plasmaa, joka supistaa ja kiinteyttää ihoa. Iholle johdettu energia muodostaa pienen ruven. Lopulta ylimääräinen iho kuivuu pois muodostaen pieniä rupia, jotka hilseilevät viikon kuluessa.

Plasmahoidon edut ovat ihoa tiukentava vaikutus, joka mahdollistaa paremmat tulokset ja nopeamman paranemisprosessin asiakkaalle ja sitä voidaan käyttää useimmilla ihotyypeillä. Plasmalla voidaan poistaa iholta mm. raskausarpia, pieniä luomia sekä kiristää huomattavasti kasvojen, kaulan ja vartalon ihoa. Sillä voidaan tehdä myös ihoa erittäin tehokkaasti uudistavia plasmaspray-hoitoja kasvojen alueelle, joissa hoitavia tuotteita saadaan imeytettyä syvemmälle ihokerroksiin.

Plasmahoito on turvallinen, vähäriskinen ihokudokselle sekä lähes kivuton toimenpide. Hoitoalue puudutetaan huolellisesti ennen käsittelyä.

Tulokset kestävät n. 5-10 vuotta, riippuen iästä, ihosta ja elämäntavoista. Lopputulos riippuu kuitenkin hoidettavasta alueesta ja siitä, miten paljon esim. silmäluomilla on ylimääräistä ihoa, eli saattaa vaatia 2-3 käsittelykertaa. Käsittelyn voi uusia noin puolen vuoden kuluttua.